søndag den 10. september 2017

Min Hokaido-suppe

Vi har græskar i haven. Mange græskar.
En del af dem er Hokaido-græskar. Små orange, lækre græskar.
Hvert år laver jeg en stor portion suppe af disse lækre små tingester. Suppen er god på en kold vinterdag.

Til denne opskrift er der nok til ca. 2 liter suppe.

4 chili - udkernede
2 løg - hakkede
4 fed hvidløg - finthakkede
1 hokaido græskar - skrællet og udkernet og skåret i tern
4 grønsagsbouillon terninger - opløst i 2 liter vand.

muskatnød, salt, peber


Når chili, løg og hvidløg er udkernede og hakkede, skal de ristes i olie.







Det må ikke brune. Kun lige så løgene bliver klare.








Så er det tid til at komme græskartern i gryden







De skal blot lige vendes et par gange.
Så kommes 2 liter bouillon ved.
Læg låg på og kog suppen i ca. 20 minutter.







Nu skal der gang i stavblenderen.
Det skal blive en cremet suppe.
Tilsæt krydderier efter smag.







Spis suppen med noget godt brød.

Hvis man ikke kan lide at maden er for stærk, så lad være med at komme så meget chili i. Eller nøjes med at bruge de almindelige chili fra forretningerne. De er ikke så stærke.
Dem jeg bruger er fra vores drivhus. De er stærke, men stadig de mildeste vi har.

Velbekomme.

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar