torsdag den 7. april 2016

Guf for ganen

I efteråret saltede vi en kæmpe skinke ned fra den ene af vores frilandsgrise.
Da tiden var kommet til at den skulle hænges til tørre, byggede høvdingen en flot skab til den, som blev sat i vores maskinhus.
Efter sigende skulle der være nok gennemtræk.

Men ak. Da jeg en dag tjekkede skinkens fasthed, opdagede jeg til min skræk at den var ved at blive blød igen.

Det er også alt det regn vi har fået her i vinter/forår.

Så af sted til Gelsted slagteren for at få den røget.

11 kg skinke tager ca. 2 dage. Her er så resultatet



De første skiver smager mest af røg og salt, men derefter er det himmelsk.

Nu har vi så bare fået et nyt problem: Kan vi nå at spise den ??

Nej, det kan vi ikke, så jeg har lige bestilt en vacuum-pakker, for vi bliver nødt til at skære den i klodser og fryse dem ned. 

Men indtil den ankommer, så bliver døren til viktualie-rummet åbnet hver gang man går forbi. Bare for at nyde duften.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar